echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

ALKOHOLFRI

SOMERSBY?

SJÄLVKLART!

VAD ÄR ALKOHOLFRI CIDER?

Alkoholfri cider är inte bara ett fullgott alternativ till alkoholhaltig cider, det är ett givet förstahandsval för den som inte vill ha en alkoholhaltig dryck till minglet eller maten!

I Sverige gäller att alkoholfri cider ska vara tillverkad av åtminstone 50 procent jäst fruktjuice av antingen äpple eller päron eller en juiceblandning av både äpple och päron. Därefter tillkommer eventuell annan smaksättning.

Det kan råda en viss förvirring när det kommer till vad som är alkoholfritt och inte – enligt EU:s märkningsregler för livsmedel så behöver drycker med en högre alkoholhalt än 1,2 procent märkas ut på etiketten. På exempelvis Systembolaget har man dock satt en ännu lägre gräns för vad som får kallas alkoholfritt – där allt under 0,5 procent kan kallas alkoholfritt. 0,5 procent alkohol anses som en så pass försumbart liten mängd att det inte är någon risk för exempelvis bilförare och de som vill leva mer hälsosamt.

Alla våra alkoholfri cider är helt utan alkohol – 0,0 procent.

Våra alkoholfria cidersorter är minst lika goda och smakrika som sina alkoholhaltiga dito och fungerar klockrent att avnjuta på en afterwork, ett mingel eller vilken bjudning som helst.

På Somersby har vi alkoholfria cider för alla smaker; dels klassiska cidersmaker såsom Somersby Pear 0,0% med fruktig karaktär och härlig sötma och Somersby Apple 0,0% en klassisk söt äppelcider i alkoholfri version med fruktig smak men även mer nyskapande smaker såsom vår eleganta Somersby Sparkling Secco 0,0% en halvtorr äppelcider utan alkohol och med tydlig karaktär av gröna druvor samt den somriga Somersby Sparkling Rosé 0,0% med rosékaraktär och fylliga toner av krusbär.