echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Hasselbackspotatis med romdipp

HIMMELSK HASSELBACKSPOTATIS MED ROMDIPP

Klassiska rätter har inte blivit klassiska av en slump. Det är rätt och slätt det i särklass godaste som återkommer gång på gång. Bjud på favoriten hasselbackspotatis, här med en härligt krämig romdipp.

Så här gör du hasselbackspotatis med romdipp

Ingredienser:
  • 1 kg Små Amadinepotatis eller Sparrispotatis
  • 2 dl Olja
  • 100 g Smör
  • 1 dl Mozzarella, riven
  • ½ dl Parmesan, riven
  •   Flingsalt
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skölj potatisarna och skär sedan tunna skivor i varje potatis, men utan att skära helt igenom. Botten på potatisen ska vara intakt. (Du kan exempelvis lägga potatisen intill en tunn smörkniv så ligger den stadigt, samtidigt som du inte riskerar att skära igenom av misstag.)

  3. Lägg potatisarna i en form med den skivade delen upp.

  4. Smält ihop olja och smör och pensla över potatisarna. Krydda med salt.

  5. Sätt in i ugnen och grädda i 10 minuter. Pensla sedan med smöroljan var femte minut i 20-30 minuter till.

  6. Blanda ihop mozzarella och parmesan.

  7. Pensla en sista gång, strö därefter över osten och grädda i ytterligare 5 minuter eller tills osten smält in fint i potatisen.

  8. Ta ut ur ugnen och servera med tillbehör.

Så här gör du romdipp

Ingredienser:
  • 2 dl 2 dl Smetana eller gräddfil
  • 50 g Sikrom, avrunnen
  • 1 dl Syltad rödlök med ingefära, hackad
  • 1 knippe Gräslök, hackad
  •   Svartpeppar
Så här gör du:
  1. Rör om i smetanan och lägg den i botten på en skål.

  2. Placera en stor klick rom ovanpå smetanan, garnera med rödlök, gräslök och svartpeppar.

  3. När dippen ska serveras, ställ ut och låt gästerna röra om innan de dippar.