echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Bovetecrepes med färska fikon och ricottaost

BOVETECREPES MED FÄRSKA FIKON OCH RICOTTAOST

Med det här receptet har du en given succé till bjudningen, vare sig det är en mysmiddag för två eller om det är till knytkalaset. Dessa tunna, ljuvliga bovetecrepes är släktingar till de franska galetterna och blir garanterat extra goda med en fyllning gjord på ricottaost och stekta färska fikon. Gifter sig perfekt med en väl kyld cider.

Bovetecrepes

Ingredienser:
  • 65 g bovetemjöl
  • 65 g vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 240 ml mjölk
  • 180 ml filmjölk
  • 2 msk smält smör
  • 2 ägg
  • Smör att steka i
Så här gör du:
  1. Ta fram två bunkar, blanda mjöl och salt i den ena, vispa ihop mjölk, filmjölk, smör och ägg i den andra. Häll i mjöl och salt i mjölkblandningen under omrörning till klumpfri smet. Låt den sedan vila i minst 30 minuter.

  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör (eller olja), häll i lite smet och stek tunna crepe tills de är gyllenbruna.

  3. Vik ihop crepen, placera dem på en tallrik och lägg på ricottatoppingen.

Ricottatopping

Ingredienser:
  • 1 burk ricotta
  • 4 fikon – halverade och stekta i smör
  • 3-4 msk honung
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
Så här gör du:
  1. Klicka på lite ricotta, toppa med fikonhalvor, honung och lite salt och peppar.

  2. Smaka av och njut!

Variationer & Tips

  • Denna variation är verkligen klockren, men var inte rädd för att testa andra toppings också – crepsen fungerar som en underbar bas till lite allt möjligt. Testa till exempel en crepes fylld med stekta äppelbitar, lite kanel och servera med glass till!

passar till
Sparkling Secco 0,0%

$relproduct_image['alt']