Den som myntade uttrycket ”för mycket av det goda” hade nog aldrig smakat den här mini-smörgåstårtan med mängder av godsaker varvat till perfektion. Prova en ljuvlig kombo av traditionella ingredienser och asiatiska kryddor.
Vad du behöver
10 portioner
Klä två limpformar med plastfilm och täck sedan botten på dem med tunna skivor rågbröd.
Lägg därefter på ett lager inlagd rödlök, ungefär lika tjockt som brödet.
På rödlöken lägger du sedan en skiva tunnbröd och toppar med den asiatiska räkröran.
Fortsätt med en skiva rågbröd till och täck därefter med inlagd morot.
Nu är det dags att lägga på tunnbröd och sedan lite laxskivor som du penslar tunt med soja.
Fortsätt med ett lager rågbröd igen, bred på avokado- och sockerärtspread och avsluta sedan med ett lager tunnbröd.
Täck hela smörgåstårtorna med plastfilm och ha dem gärna under lätt tryck över natt i kylen.
Vispa ihop majonnäs med färskost och smaka sedan av med olja och vinäger.
Bred färskostmajonnäs på utsidan av tårtorna och garnera med exempelvis: syltad rödlök, strimlad gurka, rostade kokosflingor, rostade sesamfrön, smörgåskrasse, dill
Pressa ur så mycket vätska som det går ur räkorna och lägg dem i en mixer.
Mixa till önskad grovlek och blanda sedan i övriga ingredienser. Avsluta med att smaka av med salt och peppar.
Mixa en avokado med färskost till en slät massa och smaka sedan av med lime, salt och peppar. Vänd i de strimlade sockerärtorna och smaka av igen.,
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Ta av från värme och lägg i den skivade moroten och ingefäran. Låt dem dra i lagen minst en timme eller över natten.
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Ta av från plattan och lägg i den skivade rödlöken. Låt löken dra i lagen i minst en timme eller över natten.