echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Smakrik paprika- och auberginetart

SERVERA ETT HIMMELSKT GOTT TILLTUGG

 

Ingen fest utan tilltugg och utan smördeg, inget tilltugg! Här är receptet som hjälper dig att göra denna frasiga, smakrika och himmelska paprika- och aubergine-tarten. Med en fantastisk smördegsbotten blir den garanterat stjärnan på vilket plockbord som helst.

Ingredienser:
  • 1 ark  smördeg, ca 25 x 35 cm
  • Salt efter smak
  • 1 st ägg - vispat
  • 100 g gul lök - tunnstrimlad
  • 100 g röd paprika - tunnstrimlad
  • 100 g aubergine – tärnad i ca 2 x 2 cm stora tärningar
  • 1 tsk sött paprikapulver
  • 6-8 msk olivolja
  • Flingsalt efter smak
Så här gör du:
  1. Lägg ut smördegen på ett bakplåtspapper och nagga degen med en gaffel.

  2. Pensla på vispat ägg och strö över lite salt.

  3. Baka smördegen i ugnen i ca 10 minuter på 200°C.

  4. Blanda samman alla grönsaker och tillsätt flingsalt, paprikapulver och olivolja. Låt röran dra i ca 10 minuter.

  5. Ta ut smördegen från ugnen, lägg på grönsaksblandning och baka sedan ytterligare ca 15-20 minuter. Servera och njut!

Variationer & Tips

  • Smördegen kan bytas ut mot filodeg
  • Själva basen är smördegstarten, men de potentiella påläggen är oändliga! Testa att göra fler när du ändå är igång. Bara smördegstart som brytbröd till en god tapenade gör susen också.

passar till
Pear 0,0%

$relproduct_image['alt']