echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Viltchili med goda tillbehör

EN VILD CHILIGRYTA MED STING

 

Här finns det inga genvägar – ska man laga en chili ska man göra det ordentligt. Ta dig tid och öva på ditt tålamod; det är värt det, vi lovar! Du kommer belönas med en gryta fylld av både hetta, djup och mustiga smaker. En fantastisk chili helt enkelt.

Ingredienser:
  • 750 g valfritt grovtärnat viltkött (t.ex älg, hjort, vildsvin) alternativt högrev
  • 250 g rökt sidfläsk, grovtärnat
  • 2 st röd lök, grovhackad
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 st ancho-chili, urkärnad
  • 1 st chipotle-chili, urkärnad
  • 2 st spansk peppar, skivad
  • 2 st jalapeños, skivad
  • 2 msk  paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 2 msk viltbuljong, koncentrad
  • ½ liter ljus öl
  • Salt och peppar
Så här gör du:
  1. Bryn köttet ordentligt i olja i en gryta. Tillsätt sedan lök och vitlök och stek mjuka tillsammans med köttet.

  2. Tillsätt chili och kryddor och stek i några minuter, slå över buljong och öl.

  3. Koka upp chilin och låt den sedan sjuda under lock i 2-3 timmar tills köttet börjar falla isär.

  4. Ta bort locket och reducera bort vätska till chilin fått önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.

  5. Servera viltchilin med valfria tillbehör och hugg in.

Exempel på tillbehör

  • Nachos
  • Creme fraiche eller smetana
  • Syltad rödlök
  • Majskolv
  • Isbergssallad, tunnstrimlad

 

Variationer & Tips

  • Servera tillbehören vid sidan av så att gästerna kan toppa som de vill.
  • Vill du lyxiga till det ytterligare kan du alltid byta ut creme fraiche mot smetana.
  • Om du inte har syltad rödlök kan du alltid finhacka rödlök. Om du lägger den hackade löken i vatten en stund innan och låter den rinna av så blir smaken mildare.
  • För den vågade så dubblar du antalet chili.

passar till
SPARKLING ROSÉ 0,0%

$relproduct_image['alt']