echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Grillad halloumi och äppelsallad, toppad med knaprigt sidfläsk och krutonger

Att varva goda, nygrillade råvaror på ett fat och sedan ringla en ljuvlig gräslök- och dijondressing över alltihop, gör garanterat sensommarminglet till en smaksuccé. Speciellt om det serveras tillsammans med en iskall, alkoholfri Somersby Sparkling Rosé.

 

Förberedelser                              15-20 minuter

Tillagning                                       10-15 minuter

Så här gör du

Ingredienser:
  • 1-2 st Halloumi, delad i 4 bitar vardera
  • Olja att steka/grilla osten i
  • 2 st Äpplen - ex Royal Gala, klyftade med skal och grillade
  • 2-3 st Gemsalladshuvuden (eller romansallad), delade i kvartar
  • 50 g Vattenkrasse
  • 150 g Rökt sidfläsk, strimlat och knaperstekt
  • 1 ask Hallon
  • 1 näve Krutonger
  • 1 sats Gräslöks- och dijondressing, se recept nedan
Så här gör du:
  1. Pensla halloumiosten med olja och grilla eller stek dem tills du får önskad stekyta. Grilla även äppelklyftorna.

  2. Lägg ut salladsklyftorna på ett stort fat.

  3. Varva sedan på fatet – först vattenkrasse, därefter nygrillade äppelklyftor, halloumi, krutonger, knaperstekt sidfläsk och hallon.

  4. Toppa med dressing och servera direkt!

Så här gör du gräslök- och dijondressing

Ingredienser:
  • 2 dl Turkisk Yoghurt
  • 3 msk Gräslök, finskivad
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1 msk Citron, färskpressad
  • ½ msk Honung
  • Salt och svartpeppar
  • Tabasco
Så här gör du:
  1. Vispa eller mixa ihop yoghurt med gräslök, pepparrot, citronjuice och honung.

  2. Smaka sedan av med salt, peppar och eventuellt lite tabasco.