echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Halstrade pilgrimsmusslor med edamamepuré och parmesan

LYXIG MAT BEHÖVER INTE VARA SVÅRT

 

Bjud över vännerna på en lyxig måltid med halstrade pilgrimsmusslor på en härlig bädd av edamamepuré toppade med parmesan – låter det svårt? Det är det inte! Det här är verkligen en lyxrätt utan att du behöver känna dig stressad i köket.

Pilgrimsmusslor

Ingredienser:
  • 8 st pilgrimsmusslor
  • Några klickar smör
  • Flingsalt och peppar
  • 1 sats edamamepuré, se nedan
  • 50 g parmesan, hyvlad
  • Olivolja
Så här gör du:
  1. Hetta upp en panna, lägg i smöret och låt det smälta tills det är gyllenbrunt.

  2. Torka av musslorna och lägg dem i pannan, stek dem ca en minut och vänd, stek sedan ytterligare i ca 30 sekunder.

  3. Lyft ur musslorna, låt dem rinna av på hushållspapper och krydda med salt och peppar.

  4. Bred ut lite bönpuré på en tallrik, lägg på 2-3 musslor och toppa med parmesan, olivolja, salt och peppar. Servera och njut.

Puré

Ingredienser:
  • ½ kg edamamebönor
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1-2 msk olivolja
  • 1-2 msk citronjuice
  • Salt
Så här gör du:
  1. Koka upp saltat vatten, lägg i bönorna och vitlöken och låt sjuda i ca 4-5 minuter.

  2. Sila av bönor och lök (spar lite av vätskan) och mixa tillsammans med olivolja och ca ½-1 dl kokvätskan i 2-3 minuter. Späd vid behov med mer olja och kokvätska.

  3. Pressa purén genom en finmaskig sil, smaka av med citronjuice och salt.

Variationer & Tips

  • Stek gärna pilgrimsmusslorna så att de precis är klara, godast blir de med en liten rå kärna i mitten.
  • Det vanliga är att steka musslorna med vitpeppar, men det funkar även med svartpeppar.
  • Det godaste är färska pilgrimsmusslor, men det går bra att använda frysta också. Låt dem i så fall tina långsamt – gärna i kylskåp över natten.

passar till
SPARKLING ROSÉ 0,0%

$relproduct_image['alt']