Frågar du oss så är spett alltid rätt. Prova till exempel de här kryddiga lammspetten med fänkålssallad och hembakat flatbread. Lättare än vad du tror, godare än du kan ana. Speciellt tillsammans med en väl kyld, alkoholfri cider från Somersby.
Rosta först chiliflakes, spiskummin, kanelstång, svartpeppar och Sichuanpeppparkorn ca 30-40 sekunder i en torr panna på medelhög värme. Mortla eller mal kryddorna tillsammans med saltet.
Blanda sedan lammbitarna med 2/3 av kryddblandningen, löken och ingefäran. Låt marinera i några timmar eller över natten.
Blanda lammbitarna med olja och trä dem på spett.
Grilla spetten och strö sedan på lite av den resterande kryddblandningen.
Servera i flatbread med fänkålssallad.
Lägg fänkål och lök i isvatten i ca 20-30 minuter, sila sedan av.
Blanda fänkål, lök och örter med citronjuice och sumac. Smaka av med salt och peppar.
Servera fänkålssalladen till dina lammspett i flatbread.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke, blanda sedan med yoghurt till en deg. Rulla ut degen och skär i 8-16 bitar, beroende på hur stora bröd du vill ha.
Kavla varje bit platt, ca 3-4 mm, glöm inte lite mjöl så att de inte fastnar. Stek brödet i en varm panna på båda sidorna tills brödet fått fin färg och svällt upp en aning.
Servera direkt med lammspett och fänkålssallad.