echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Smarrig Skagenröra på toast Melba

SMARRIG SKAGENRÖRA PÅ TOAST MELBA

 

Det går inte att förneka att det är något väldigt speciellt med Skagenröra på toast. Det är ingen slump att det är en riktig klassiker. Dessutom är den både generös och vansinnigt god. Med en bussig klick löjrom och ett glas cider av rosékaraktär blir den extra lyxig. Smaklig spis!

Ingredienser:
  • 400 g räkor – skalade
  • ½ st  rödlök – finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl dill – hackad
  • 1-2 msk citron – pressad
  • Salt och svartpeppar
  • Valfri mängd toastbröd
  • Smör
  • Valfri rom/kaviar
  • Dillknippen
Så här gör du:
  1. Se till att räkorna inte innehåller för mycket vätska. Låt dem i så fall rinna av en stund på papper. Grovhacka räkorna och blanda dem med finhackad lök, senap och majonnäs.

  2. Tillsätt dill och smaka sedan av med citron, salt och peppar.

  3. Stek brödskivor gyllenbruna i smör och lägg upp den på ett fat.

  4. Klicka på skagenröra på varje toast och toppa med valfri rom/kaviar och dillkvistar. Smaklig skagenmåltid!

Variationer & Tips

  • Skär gärna bort kanterna på toastskivorna och dela dem på mitten, så att de blir trekantiga – blir superfint på serveringsfatet!
  • Byt ut räkorna mot tofu och kaviarn mot tångkaviar så blir din skagenröra vegetarisk – om du vill ha den vegansk byter du även ut majonäsen mot en vegansk variant och stek toasten i olja.
  • Tillsätt lite riven pepparrot eller cayennepeppar för extra sting!

passar till
SPARKLING ROSÉ 0,0%

$relproduct_image['alt']