The time is aa 23:55:42

Sötpotatispommes med kryddblandning, crème fraiche, hyvlade rädisor och ost

INGENTING SLÅR KOMBINATIONEN KRISPIG SÖTPOTATIS OCH SMÄLT MOZZARELLA.

 

Speciellt inte om den är toppad med hyvlade rädisor, tunnskivad salladslök och kryddblandningen chermoula, ofta kallad Nordafrikas motsvarighet till pesto eller gremolata. Inte är det speciellt svårt att laga heller, testa så får du se! Toppa smakerna med en iskall, alkoholfri Somersby Sparkling Spritz för en riktig smaksuccé.

 

Förberedelser                              10-15 minuter

Tillagning                                       10-15 minuter

Så här gör du

Ingredienser:
  • ½ kg Sötpotatispommes (se recept nedan alternativt färdigköpta från frysdisken)
  • 1-2 dl Mozzarella, riven
  • 1 sats Chermoula, se recept nedan (kan bytas ut mot pesto, gremolata eller salsa verde)
  • 1 dl Crème fraiche, vispad
  • 5-6 Hyvlade rädisor
  • 2 Salladslök, tunnskivad
  • Salt och svartpeppar
Så här gör du:
  1. Tillaga sötpotatispommes, antingen färdiga från frysdisken eller gör själv – se recept nedan.

  2. Lägg dina pommes på ett serveringsfat och strö över den rivna mozzarellan. Gratinera sedan i ugnen tills osten har smält ner.

  3. Ta ut sötpotatispommes och toppa med chermoula, crème fraiche, hyvlade rädisor och tunnskivad salladslök.

  4. Krydda gärna med lite salt och peppar och servera sedan direkt!

Så här gör du sötpotatispommes

Ingredienser:
  • 2 st Sötpotatisar
  • ½ dl Maizena /potatismjöl
  • 2 msk Neutral olja
  • Salt
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 220 grader, gärna varmluft.

  2. Skala sötpotatisen och skär i stavar. För att få extra krispiga pommes, lägg sötpotatisen i en skål med kallt vatten och låt dra i ca 1 timme. Byt gärna vatten mellan. Sila av vattnet och torka av sötpotatisen.

  3. Lägg sötpotatisen i en torr bunke och tillsätt maizena eller potatismjöl och rör runt så att de blir täckta av ett tunt lager.

  4. Placera sötpotatisen på två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta.

  5. Baka i ugnen cirka 30–40 minuter eller tills dina sötpotatispommes fått fin färg.

Så här gör du chermoula

Ingredienser:
  • 1 tsk Korianderfrön
  • 1 tsk Spiskumminfrön
  • 2 klyftor Vitlök
  • 2 dl Olivolja
  • 2 tsk Citronzest – finrivet skal
  • 2 msk Citronjuice, färskpressad
  • 1 tsk Rökt paprikapulver
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk Chiliflakes
  • 2 ½ dl Koriander, grovhackad
  • 2 ½ dl Persilja, grovhackad
  • 1 dl Myntablad, grovhackade
Så här gör du:
  1. Rosta koriander och spiskummin lätt i torr panna, ca 2 minuter på medelhögvärme.

  2. Låt kryddorna svalna och mortla dem sedan.

  3. Lägg kryddorna i en mixer tillsammans med vitlök, olivolja, citronzest, citronjuice, paprikapulver, salt och chiliflakes, och mixa röran helt slät.

  4. Lägg därefter i dina mortlade örter och ”pulsmixa” tills du får en önskad konsistens.