Nystekt svamp, vin, grädde och ädelost i en krämig soppa kan ju helt enkelt inte bli fel. Speciellt inte när de toppas med krispiga grönkålschips och serveras med en kall, mousserande cider. Prova så får du se.
Fräs lätt lök, vitlök och fänkål i smör i en kastrull.
Lägg i svamp och stek några minuter och lyft sedan ur ca 1/4 av svampen efter och spar till garneringen.
Häll i vin i kastrullen, koka upp och tillsätt därefter buljong och grädde.
Koka upp soppan och sjud i 10 minuter. Tillsätt sedan ost och mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.
Lägg upp i skålar, toppa med den stekta svampen, grönkålschips, lite smulad ost och om du vill lite olivolja ringlad på.
Ta bort stjälken i mitten av bladen och riv bitar som är ca 3-4 cm.
Blanda bladbitarna med lite olja och salt, massera sedan kålen med fingrarna tills de mjuknar.
Lägg ut kålbitarna på ugnsplåtar, glöm inte sprida ut så att de inte ligger på varandra.
Sätt in i ugnen på 150°C i ca 20-25 minuter, öppna luckan var 5:e minut för att släppa ut ånga.
Ta ut chipsen när de är krispiga och lägg dem på hushållspapper för att svalna. Smaka av och känn efter om du behöver salta lite extra.