Bjud över vännerna på en lyxig måltid med halstrade pilgrimsmusslor på en härlig bädd av edamamepuré toppade med parmesan – låter det svårt? Det är det inte! Det här är verkligen en lyxrätt utan att du behöver känna dig stressad i köket.
Hetta upp en panna, lägg i smöret och låt det smälta tills det är gyllenbrunt.
Torka av musslorna och lägg dem i pannan, stek dem ca en minut och vänd, stek sedan ytterligare i ca 30 sekunder.
Lyft ur musslorna, låt dem rinna av på hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Bred ut lite bönpuré på en tallrik, lägg på 2-3 musslor och toppa med parmesan, olivolja, salt och peppar. Servera och njut.
Koka upp saltat vatten, lägg i bönorna och vitlöken och låt sjuda i ca 4-5 minuter.
Sila av bönor och lök (spar lite av vätskan) och mixa tillsammans med olivolja och ca ½-1 dl kokvätskan i 2-3 minuter. Späd vid behov med mer olja och kokvätska.
Pressa purén genom en finmaskig sil, smaka av med citronjuice och salt.