echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Getostfyllda bacondadlar på spett

GODA GETOSTFYLLDA BACONODADLAR PÅ SPETT

Sött och salt och vansinnigt gott. Prova höst- och vinterminglets smarrigaste små spett – dadlar fyllda med getost, lindade i knaperstekt bacon och glaserade med smakrik granatäpplesirap, granatäpplekärnor och persilja.

Så här gör du getostfyllda bacondadlar på spett

Ingredienser:
  • 30 Dadlar, urkärnade
  • 200 g Getost, delad i 30 bitar
  • 15 skivor Bacon, delade i två
  • 1-2 st Silverlök skuren i klyftor
  • ½ dl Granatäpplesirap (alternativt balsamicosirap eller honung)
  • 1 st Granatäpple, urkärnat
  • 1 näve Persiljeblad
  •   Salt och svartpeppar
Så här gör du:
  1. Fyll dadlarna med getostbitar, linda sedan in varje dadel med en halv baconskiva.

  2. Sätt de baconlindade dadlarna på spett, varvade med lökklyftor. Låt varje spett bestå av två dadlar och tre lökklyftor.

  3. Grilla eller stek spetten tills baconet blivit krispigt.

  4. Lägg dadelspetten på ett fat och toppa med granatäpplesirap, granatäpplekärnor och persiljeblad.

  5. Servera direkt och njut!