echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Ceviche på lax och grapefrukt

INGET SLÅR EN HÄRLIG CEVICHE

 

Det går nästan inte att göra fel med en god och härlig ceviche – det ger en lyxig air och känsla till vilken tillställning som helst. Med detta recept gör du en syrlig och het ceviche som kommer få dina gästers smaklökar att förbluffas.

Ingredienser:
  • ½ kg laxfilé, grovtärnad
  • 3 lime, zest och juice
  • 2 msk grapefruktjuice
  • 1 st röd grapefrukt, filé
  • ½ habanero, tunnskivad
  • ½ jalapeno, tunnskivad
  • ½-1 silverlök, tunnskivad
  • 1 majskolv, skalad
  • 1-2 msk råsocker
  • 1 knippe koriander, grovhackad
  • 2-3 msk olivolja
Så här gör du:
  1. Blanda laxbitarna med limejuice, limeskal och grapefruktjuice och låt dra i ca 5 minuter.

  2. Blanda sedan laxen med grapefrukt, chili, lök, majs och socker.

  3. Lägg upp i fina glas och toppa med koriander och lite olivolja.

Variationer & Tips

  • Koriander kan vara en riktig vattendelare – du kan med fördel servera färsk, grovhackad koriander i en skål bredvid cevichen, så får var och en krydda efter egen smak.

passar till
SPARKLING ROSÉ 0,0%

$relproduct_image['alt']