Men extra smarrig blir den när den är vackert rullad med fyllning av wasabi, gari, soja och färskost eller räkor, sesamfrön och ingefära. Vill du vara säker på en bra smakkombination så servera rullarna tillsammans med en iskall alkoholfri Somersby Sparkling Rosé 0,0%.
10-14 stycken snittar per variant
Förberedelser: 5-10 minuter
Tillagning: 10-15 minuter
Varva laxskivorna på två ark plastfilm, ställ dem kallt tills färskoströran är klar.
Mixa ihop färskost med soja, wasabi och 1 msk gari, smaka av med salt och peppar.
Lägg noriarken på varsin platta med lax, fördela färskoströra och bred ut på laxen.
Rulla därefter ihop laxen till en tajt rulle. OBS! Se till att inte rulla in plastfilmen!
Klä in hela de färdiga rullarna i ny plastfilm och ställ kallt tills de ska serveras.
Ta av plastfilmen, skiva i önskad tjocklek, toppa med lite extra gari och kanske lite krasse.
Servera och njut!
Varva laxskivorna på två ark plastfilm, ställ dem kallt tills färskoströran är klar.
Krama ur så mycket vätska du kan ur räkorna och lägg dem i en bunke.
Blanda räkorna med majonnäs, sweet chilisås, ingefära, salladslök och 1 msk sesamfrön. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut räkröran på laxskivorna och rulla därefter ihop laxen till en tajt rulle. OBS! Se till att inte rulla in plastfilmen!
Klä in hela de färdiga rullarna i ny plastfilm och ställ kallt tills de ska serveras.
Ta ut rullen och ta av plastfilmen, rulla utsidan i sesamfrön.
Skiva i önskad tjocklek, toppa med extra räkor och servera!
Blanda ihop majonnäs med dill, citronskal och citronjuice och smaka sedan av med salt och peppar.
Lägg ut 2 brödskivor och fördela lax, potatis, dillmajonnäs och några extra dillkvistar på bröden.
Rulla ihop till tajta rullar, vira in i plastfilm och lägg kallt tills de ska serveras.
Ta ut rullarna, ta av plastfilmen, skiva in önskad tjocklek och toppa med lite extra dillmajonnäs och någon dillkvist.
Servera och njut!