Maräng, grädde med mascarpone och lemon curd, hallonsås och färska bär. Ni hör ju, det kan inte bli annat än dessertsuccé. Med detta recept blir vilken bjudning som helt garanterat en fullträff!
Hetta upp en ugn till 105-110°C.
Vispa äggen på hög hastighet i ca 1 minut, tillsätt strösocker i omgångar, fortsätt att vispa i ca 10 minuter efter att allt socker är i.
Vänd sakta i citronjuice, vaniljsocker och maizena.
Spritsa/klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i önskad storlek, tryck gärna till med sked i mitten så det blir en fördjupning för fyllning.
Sätt in dem i ugnen och grädda i 1 timme och 15 minuter - stäng av temperaturen och låt dem stå kvar i ugn – utan att öppna – i ytterligare 30 minuter.
Ta ut och låt svalna, fyll sen med fyllning, toppa med bär och sås.
Vispa ihop grädde och mascarpone, rör försiktigt i lemoncurden med en sked så det blir lite ”ripplat” i grädden.
Blanda hallon med socker och mosa ihop dem.
Låt stå och dra i 1-2 timmar, rör om då och då så att sockret löser upp sig helt.
Sila genom en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som det går.
Förvara hallonsåsen kallt tills den ska serveras.