echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Pavlova med färska bär och citronfyllning

EN HÄRLIG AVSLUTNING PÅ EN HÄRLIG BJUDNING

 

Maräng, grädde med mascarpone och lemon curd, hallonsås och färska bär. Ni hör ju, det kan inte bli annat än dessertsuccé. Med detta recept blir vilken bjudning som helt garanterat en fullträff!

Så här gör du pavlova:

Ingredienser:
  • 6 st äggvitor
  • 3 ½ dl strösocker
  • ½ msk citronjuice, färskpressad
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 msk maizena
  • 1 sats citronfyllning, se recept nedan
  • 1 sats sås, se nedan
  • 1 liter blandade färska bär
Så här gör du:
  1. Hetta upp en ugn till 105-110°C.

  2. Vispa äggen på hög hastighet i ca 1 minut, tillsätt strösocker i omgångar, fortsätt att vispa i ca 10 minuter efter att allt socker är i.

  3. Vänd sakta i citronjuice, vaniljsocker och maizena.

  4. Spritsa/klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i önskad storlek, tryck gärna till med sked i mitten så det blir en fördjupning för fyllning.

  5. Sätt in dem i ugnen och grädda i 1 timme och 15 minuter - stäng av temperaturen och låt dem stå kvar i ugn – utan att öppna – i ytterligare 30 minuter.

  6. Ta ut och låt svalna, fyll sen med fyllning, toppa med bär och sås.

Så här gör du citronfyllningen:

Ingredienser:
  • 5 dl grädde
  • 2 ½ dl mascarpone
  • 5-6 msk lemoncurd
Så här gör du:
  1. Vispa ihop grädde och mascarpone, rör försiktigt i lemoncurden med en sked så det blir lite ”ripplat” i grädden.

Så här gör du hallonsås:

Ingredienser:
  • 250 g hallon, tinade
  • 1 dl socker
Så här gör du:
  1. Blanda hallon med socker och mosa ihop dem.

  2. Låt stå och dra i 1-2 timmar, rör om då och då så att sockret löser upp sig helt.

  3. Sila genom en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som det går.

  4. Förvara hallonsåsen kallt tills den ska serveras.

Variationer & Tips

  • Använd helt inte en plastbunke för att vispa upp äggen – se till att både visp och bunke är helt torra – minsta fukt göra att äggen får svårare att fluffa till sig, vilket kan göra att marängen i pavlovan riskerar att bli mindre.
  • Av samma anledning är det smart att inte laga någon annan mat samtidigt som du gör dina maränger; eftersom det ökar luftfuktigheten i köket.
  • Se till att äggen är i rumstemperatur innan du separerar äggvita och -gula. Låt dem stå ute ur kylen i åtminstone 20 minuter. Kalla ägg tar längre tid att vispa upp, vilket gör att det inte blir lika mycket luft i marängen.

passar till
Pear 0,0%

$relproduct_image['alt']