Tapas och Pinchos är nästan samma sak; åtminstone som koncept – smårätter som är snabba, enkla och goda! Den stora skillnaden är att pinchos oftast serveras stuckna med tandpetare eller ett grillspett. I vilket fall som helst är det båda ett självklart tillägg till varje AW. Vill du lyxa till det lite extra så testa att göra dessa läckra bläckfisk- och räk-tapas, serverade med en iskall cider.
Blanda ihop färskosten med pepparrot och vinäger. Späd eventuellt med vatten för att få en lösare konsistens och smaka sedan av med salt och peppar.
Bred ut röran på baguetteskivorna och toppa med en bit tonfisk, paprika och ett stekt ägg.
Blanda ihop majonnäs med citronzest, citronjuice och tabasco och smaka sedan av med salt.
Bred ut majonnäsröran och sparrisbitarna på baguetteskivorna och toppa med padrones.
Bred ut tapenaden på baguetteskivorna.
Placera 1-2 skivor ost på varje och toppa sedan med fikonen.
Hetta upp en panna med olja och lägg först i chili, sedan vitlöksskivor.
När vitlök börjar ändra färg, lägg i räkorna och låt dem fräsa lite kort.
Krydda med salt och en skvätt sherry. Ta av pannan från värmen och toppa räkorna med persilja. Servera räkorna ur pannan med bröd till.
Låt bläckfiskskivorna rinna av ordentligt.
Blanda ihop mjöl, salt och peppar.
Ta en hög bläckfiskskivor, krama ur vätskan mellan händerna och vänd sedan ner dem i mjölblandning. Pressa ihop skivorna igen och doppa sedan i mjölet en gång till.
Hetta upp olja till 170°C och droppa ner några skivor i taget. Fritera bläckfisken i oljan till den blivit gyllenbrun.
Lyft upp bläckfiskringarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Krydda slutligen med lite salt och servera direkt med dipp och citron. Svårslagen smakfest.
Blanda ihop majonnäs med vitlök, citron och krydda med salt och peppar.