Vi vågar lova att även den mest kräsna pizzaälskare kommer falla för dessa bullar, snurror och flätor med fyllning av exempelvis rödbetor, västerbottenost och hasselnötter eller chèvre, valnötter och honung.
Sätt i gång att rulla och servera på buffébordet tillsammans med en bittersöt alkoholfri Somersby Sparkling Spritz 0,0% så får du se.
10-14 stycken snittar per variant
Förberedelser: 10-15 minuter
Tillagning: 15-20 minuter
Rulla ut pizzadegen, strö på de rivna rödbetorna och 2/3 av osten. Krydda sedan med salt och peppar.
Rulla ihop degen till en tajt rulle.
Skiva i önskad tjocklek och lägg pizzabullarna på en plåt. Pensla med vispad äggula och strö över den resterande osten och pumpafrön.
Baka i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.
Ta ut och servera!
Rulla ut pizzadegen och bred på tomatsås.
Lägg på prosciuttoskivor, riven pecorino och rucolablad.
Rulla ihop till en tajt rulle.
Skiva i önskad tjocklek och lägg pizzabullarna på plåt och toppa med lite riven mozzarella.
Baka i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.
Ta ut och servera!
Rulla ut pizzadegen.
Blanda ihop färskost med honung och bred ut på degen.
Smula över chèvre och hälften av valnötterna.
Vik degen på mitten och skär ”strimlor” på ca 2-3 cm.
Snurra pizzastrimlorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med vispat ägg och strö över resten av valnötterna.
Baka i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.
Ta ut ur ugnen, ringla på lite extra honung och servera!