echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Stekta padrones med chilisalt och nyriven pecorino

IBLAND ÄR DET ENKLASTE DET GODASTE.

 

Den regeln gäller speciellt om de milda chilifrukterna padrones, finriven pecorino, uppskivade charkuterier och oliver är inblandade. Att de dessutom passar utmärkt med en bittersöt alkoholfri Somersby Sparkling Spritz med smak av apelsin är ett extra plus.

Så här gör du stekta padrones med chilisalt och nyriven pecorino

Ingredienser:
  • 250 g Padrones
  • Olja – olivolja eller rapsolja
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 msk Flingsalt
  • 1 tsk Råsocker
  • 1 tsk Rökt paprikapulver
  • 1 st Lime, halverad
  • 50 g Pecorino, finriven
Så här gör du:
  1. Hetta upp olja i en panna med högre kant.

  2. Stek padrones i 1-2 minuter, rör om under tiden.

  3. Lyft dem ur oljan och lägg på en tallrik.

  4. Blanda ihop chili, salt, socker och paprikapulver och strö över de nystekta padrones.

  5. Pressa lite lime och riv en massa pecorino över. Servera direkt med små gafflar.