Dessa små knyten är något som du bara måste våga dig på! Att laga vietnamesiska vårrullar är mycket enklare än du tror. Går att anpassa helt och hållet efter gästernas smak. Rulla, dippa och njut tillsammans! Avnjutes med fördel med en cider av rosékaraktär.
Blötlägg rispapper snabbt i ljummet vatten och lägg sedan pappret direkt på en kökshandduk. Gör hälften av rullarna med räkor och hälften med avokado.
Lägg på 2 räkor – eller 2 klyftor avokado – per rulle, toppa med nudlar, sallad, örter och syltad och rostad lök.
Vik in sidorna och rulla sen till tajt rulle. Lägg upp rullarna vart eftersom på ett stort fat.
Dela sedan varje rulle på hälften, toppa dem med valfri garnityr och servera med dippsåsen.
Rör ihop fisksås, limejuice, vinäger och socker i en liten skål tills sockret löst upp sig.
Blanda sedan i ingefära och chili. Avsluta med att späda med vatten till önskad smak.