echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Korean Fried Chicken slider med spetskålsslaw

IMPONERA PÅ BUFFÉBORDET

 

Vill du toppa buffébordet med något som imponerar både när det gäller tillagning och smak? Servera ett gäng delikata sliders med friterad kyckling, spetskålsslaw och koreansk sås med perfekt balans mellan hetta, sälta och sötma.

Så här gör du kycklingen

Ingredienser:
  • 750 g kycklinglårfilé, delade i 2 bitar
  • 1 tsk ingefära finriven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 msk mirin
  • --- ---
  • 1 ½ dl  maizena el potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ msk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • Olja att fritera i
  • Rostad lök att toppa med
Så här gör du:
  1. Blanda mjölsorterna med bakpulver, bikarbonat, salt och peppar.

  2. Lägg häften av mjölet i en kraftig påse och fyll på med 1/3 av kycklingbitarna, skaka ordentligt så kyckling täcks av mjölblandningen.

  3. Lyft ur kycklingen och lägg i durkslag, skaka av överskottsmjöl.

  4. Fritera kycklingbitar i omgångar på 140°C varm olja i ca 4 minuter, lyft ur och fortsätt tills alla kycklingbitar är klara med resterande mjölblandning.

  5. Höj temperaturen på oljan till 180°C och fritera kycklingen krispig i ca 2-3 minuter.

  6. Vänd dem i varm sås (se nedan) och servera i sliderbulle med lite spetskålsslaw på.

  7. Lägg upp i skålar, toppa med den stekta svampen, grönkålschips, lite smulad ost och om du vill lite olivolja ringlad på.

Så här gör du Korean BBQ-sås

Ingredienser:
  • 2 msk olja
  • 3 klyftor vitlök, finriven
  • 1 dl  ketchup (Heinz)
  • 1 dl  rissirap eller honung
  • 4 msk gochujang – koreansk chilipasta
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk fisksås
  • ¼ dl socker
  • ½ tsk salt
Så här gör du:
  1. Häll olja i en kastrull, fräs vitlöken snabbt och häll på resterande ingredienser.

  2. Koka upp snabbt, ta sedan av det från värmen och smaka av.

Så här gör du spetskålsslaw

Ingredienser:
  • ½ huvud spetskål, tunt skivad (ca 300 g)
  • 3-4 salladslök, tunt skivade
  • 2 tsk sellerisalt
  • 1 st citron, finrivet skal och pressad
  • Salt
  • Svartpeppar
Så här gör du:
  1. Blanda kål och lök med sellerisalt, citronsaft, citronskal och peppar, vänd ihop och smaka sedan av med salt och peppar

Variationer & Tips

  • För ett vegetariskt alternativ, byt ut kycklingen mot friterad blomkål!
  • Mirin är en japansk smaksättare som ger sötma – vill du ha lite mindre sötma kan du använda sake istället.
  • Att göra sin egen BBQ-sås är förstås att föredra, men om du köper en färdig i butik; kom ihåg att hälla upp den i en fin skål istället för direkt ur burken (och skäms inte för att ta all cred att det är din!)

passar till
Pear 0,0%

$relproduct_image['alt']