Vill du toppa buffébordet med något som imponerar både när det gäller tillagning och smak? Servera ett gäng delikata sliders med friterad kyckling, spetskålsslaw och koreansk sås med perfekt balans mellan hetta, sälta och sötma.
Blanda mjölsorterna med bakpulver, bikarbonat, salt och peppar.
Lägg häften av mjölet i en kraftig påse och fyll på med 1/3 av kycklingbitarna, skaka ordentligt så kyckling täcks av mjölblandningen.
Lyft ur kycklingen och lägg i durkslag, skaka av överskottsmjöl.
Fritera kycklingbitar i omgångar på 140°C varm olja i ca 4 minuter, lyft ur och fortsätt tills alla kycklingbitar är klara med resterande mjölblandning.
Höj temperaturen på oljan till 180°C och fritera kycklingen krispig i ca 2-3 minuter.
Vänd dem i varm sås (se nedan) och servera i sliderbulle med lite spetskålsslaw på.
Lägg upp i skålar, toppa med den stekta svampen, grönkålschips, lite smulad ost och om du vill lite olivolja ringlad på.
Häll olja i en kastrull, fräs vitlöken snabbt och häll på resterande ingredienser.
Koka upp snabbt, ta sedan av det från värmen och smaka av.
Blanda kål och lök med sellerisalt, citronsaft, citronskal och peppar, vänd ihop och smaka sedan av med salt och peppar