Om du har någon vän som påstår sig inte gilla kycklingspett Satay, måste du prova att laga den så här till hen. Med det här receptet kommer vem som helst att sukta efter att få den igen och igen. Det kommer bli oslagbart gott – nygrillat, med en krämig jordnötssås med lagom crunch.
Lägg träspetten i blöt. Blanda kycklingskivorna med hoisinsås, vinäger och salt. Låt dem dra i ca 10 minuter.
Trä på kycklingstrimlorna på de blötlagda träspetten.
Blanda den strimlade spetskålen med persilja och vinäger.
Grilla spetten och servera med sås, gurka och spetskål. Grilla gärna några spett i taget vart efter de äts upp, så att de är nygrillade och varma.
Blanda kokoskräm och currypasta i en kastrull och koka upp.
Tillsätt jordnötssmör, fisksås, socker, vinäger och smaka av med lite salt.
Koka upp jordnötsdippen, sänk sedan värmen och låt det sjuda i någon minut. Ta kastrullen av värmen och servera till kycklingspetten. Oslagbart gott!